He ML, Roh SG, Oka H, Hidaka S, Matsunaga N, Hidari H.
1997. The relationship between fatty acid composition
and the size of adipocytes from subcutaneous adipose
tissue of Holstein steers during the fattening period.
日畜会報 91(1):1-7, 2020
褐毛和種の遺伝的パラメーター
fatty acid and slaughter age by breeds of Japanese
beef cattle. The 15th Asian-Australasian Association
of Animal Production Societies Vol. 2, 654.
前原正明,村雨七月,中橋良信,日高 智,加藤貴之,口田圭吾.
2008.北海道黒毛和種ロース芯における脂肪酸組成と画像解
析形質との関連性.日本畜産学会報 79,1-8.
Misztal I, Turuta S, Strabel T, Auvray B, Druet T, Lee D.
2002. BLUPF90 and related programs (BGF90).
Proceeding of the 7th World Congress on Genetics
Applied to Livestock Production, pp. 19-23. August
2002, Montpellier, France, CD-ROM Communication
28, 07.
三橋忠由,北村 豊,三津本充,山下良弘,小沢 忍.1988b.
黒毛和種去勢牛の脂肪組織における脂肪酸組成並びに色調に
及ぼす給与飼料の影響.中国農業試験場研究報告 3,71-79.
三橋忠由,三津本充,山下良弘,小沢 忍.1988a.黒毛和種去
勢牛の発育にともなう蓄積脂肪の融点と脂肪酸組成の変化.
中国農業試験場研究報告 2,43-50.
村澤七月,口田圭吾,中橋良信,堀 武司,加藤浩二,福島道広.
2010.黒毛和種ロース芯の外側および内側におけるモノ不飽
和脂肪酸割合と画像解析形質との関連性.肉用牛研究会報
88,4-10.
長野県.2009.「信州プレミアム牛肉」認定要領.長野県庁,長
野県.
Nakahashi Y, Maruyama S, Seki S, Hidaka S, Kuchida K.
2008. Relationships between monounsaturated fatty
acids of marbling flecks and image analysis traits in
longissimus muscle for Japanese Black steers. Journal
of Animal Science 86, 3551-3556.
中橋良信,由佐哲郎,増田 豊,日高 智,口田圭吾.2012.黒
毛和種におけるロース芯内交雑脂肪の脂肪酸組成に関する遺
伝的パラメーターの推定.日本畜産学会報 83,29-34.
日本食肉格付協会.1988.牛・豚枝肉,牛・豚部分肉取引規格解
説書.pp. 6-29.日本食肉格付協会,東京.
野儀卓哉.2006.鳥取和牛肉の脂肪酸組成割合に与える要因につ
いて(第 1 報).鳥取県畜産試験場研究報告 34,11-14.
農 林 水 産 省.2015. 家 畜 改 良 増 殖 目 標. 農 林 水 産 省. 東 京.
日畜会報 91(1):1-7, 2020
Available from URL : http://www.maff.go.jp/j/chikusan/
kikaku/lin/l_hosin/pdf/h27_katiku_mokuhyo.pdf
Oka A, Iwaki F, Dohgo T, Ohtagaki S, Noda M, Shiozaki T,
Endoh O, Ozaki M. 2002. Genetic effects on fatty acid
composition of carcass fat of Japanese Black Wagyu
steers. Journal of Animal Science 76, 87-95.
岡 章生,岩木史之,道後泰治,太田垣進.2002.但馬牛の胸最
長筋内脂肪の脂肪酸組成.兵庫県農業技術センター研究報告
(畜産編)38,17-23.
佐久間弘典,齋藤 薫,曽和 拓,淺野早苗,小平貴都子,奥村
寿章,山田信一,河村 正.2012.黒毛和種肥育牛の胸最長
筋における官能特性に及ぼす粗脂肪含量と脂肪酸組成の影響
について.日本畜産学会報 83,291-299.
SAS. 2015. SAS User’s guide : Statistic. Ver 5 edn. pp. 433506. SAS Institute Inc, Cary, NC.
白井達夫,長嶺慶隆,安宅 倭,長野満美子,池内 豊.1996.
褐毛和種の枝肉形質における遺伝的パラメーターとその遺伝
的趨勢の推定.日本畜産学会報 67,1095-1100.
鈴木啓一,横田祥子,塩浦宏陽,島津朋之,飯田文子.2013.試
食パネルによる黒毛和種牛肉の食味性に及ぼす肉質等級,性
と脂肪酸組成の影響の評価.日本畜産学会報 84,375-382.
Westering DB, Hedrick HB. 1979. Fatty acid composition of
bovine lipids as influenced by diet, sex and anatomical
location and relationship to sensory characteristics.
Journal of Animal Science 48, 1343-1348.
横田祥子,杉田春奈,大友良彦,須田義人,鈴木啓一.2011.黒
毛和種牛肉における脂肪援組成と枝肉形質および肉質形質と
の遺伝的関係.東北畜産学会報 60,80-85.
Zembayashi M, Nishimura K, Lunt DK and Smith SB. 1995.
Effect of breed type and sex on the fatty acid composition of subcutaneous and intramuscular lipids of
finishing steers and heifers. Journal of Animal Science
73, 3325-3332.
全国和牛登録協会.2007.第 9 回全国和牛能力共進会.審査報告.
Available from URL : http://cgi3.zwtk.or.jp/zw9/zenkyo.
html#gai
...